دبی، یکی از پرسودترین قطب‌های سرمایه‌گذاری کشورهای حاشیه خلیج فارس بشمار می‌رود. در سال‌های اخیر با ظهور‌ کمپانی‌های بین المللی و معتبر در دبی، موقعیت تجاری امارات متحده بسیار رونق یافته‌است. یکی‌ از مناسب‌ترین راه‌های اخذ اقامت امارات، ثبت شرکت در دبی است.

شروع کسب و کار جدید و قدم گذاشتن در یک راه ‌متفاوت، می‌تواند چالش‌های خاص‌ خود را داشته‌باشد؛ در این مقاله از وب‌سایت ثبت امارات، صفر تا صد مراحل ثبت شرکت در دبی را برای شما توضیح می‌دهیم.

همچنین فراموش نکنید که مشاورین ما در ثبت امارات، همواره پاسخگوی سوالات شما خواهند بود و می‌توانید به‌عنوان اولین قدم ثبت شرکت در دبی، با آن‌ها در ارتباط باشید.

ثبت شرکت در امارات متحده و دبی

اگر می‌خواهید تجربه‌ خوبی از شروع کسب و کارتان داشته‌ باشید، کشور امارات گزینه مناسبی است. این کشور برای کسانی که اقدام به ثبت شرکت در دبی می‌کنند، مزایای زیادی در نظر می‌گیرد و با این اقدام می‌توانید اینده خود و خانواده‌تان را تضمین کنید.

ثبت شرکت در امارات همیشه یکی از‌انتخاب‌های سرمایه‌گذاران خارجی است، چرا که با این کار از مزایایی همچون صرفه‌جویی در مالیات، سهولت انجام تجارت، زیرساخت‌های تجاری‌ پیشرفته، سیستم حکومت الکترونیکی، ثبت زندگی‌ درجه‌ یک و فرصت‌های تجاری رو به رشد بهرمند می‌شوند.

گزینه‌های متنوعی از انواع ثبت شرکت در امارات و دبی وجود دارد که سرمایه‌گذاران می‌توانند از آن استفاده کنند. افراد می‌توانند با استفاده از مجوزهای مختلف ثبت شرکت در دبی، حوزه کاری خود را انتخاب کنند و با انجام صحیح فرایند ثبت شرکت در دبی، کسب‌و کار خود را راه‌اندازی کنند.

سه حوزه قضایی ثبت شرکت در‌امارات، شامل‌ حوزه‌ اصلی، منطقه آزاد و حوزه قضایی برون مرزی می‌شود. جالب است‌بدانید که طی مصوبات اخیر دولت امارات در‌ سال ۲۰۲۱، می‌توانید شرکتی را در امارات ثبت کنید که صددرصد خارجی باشد، اما در‌این کشور ثبت شده‌باشد. انواع مختلفی از شرکت‌ها و فعالیت‌ها برای‌ثبت در‌امارات وجود دارد که در‌ادامه به توضیح ان‌ها و قوانین ثبت شرکت‌ها می‌پردازیم.

انواع شرکت‌های قابل‌ ثبت در دبی

انواع مختلفی از شرکت‌ها برای ثبت در دبی‌ وجود  دارند که می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی انواع این شرکت‌ها، به همراه توضیحات جامع هر کدام پرداخته‌ایم تا راحت‌تر‌ بتوانید فعالیت مناسب خود را انتخاب‌ کنید.

مشارکت عمومی

راه‌اندازی این نوع شرکت در امارات، فقط برای افراد اماراتی امکان‌پذیر است. مسئولیت تمام سود و زیان این شرکت برعهده دو یا چند شریکی است که شرکت را ثبت کرده‌اند. تنها نام‌هایی که مجاز به درج در نام شرکت هستند، نام واقعی شرکای تجاری است. در این نوع شرکت، سود شرکا را می‌توان از دو طریق پرداخت کرد:

  1. تایید شریک دیگر و یا همه شرکا
  2. ذکر کردن در قرارداد مشارکت

همچنین این شرکت در صورتی که یکی از شرکا انصراف دهد، یکی از شرکا ورشکست شود، یکی از شرکا دچار‌ جنون باشد و یا شریک فوت کند، برچیده می‌شود. اما در صورت توافق بقیه شرکا، شرکت می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

مشارکت محدود

 این نوع مشارکت برعکس مشارکت عمومی است. در مشارکت محدود شرکا فقط به میزان سهم خود، در سود و زیان سرمایه شرکت مسئول هستند. البته شرکای با مسئولیت محدود نمی‌توانند جزو مدیریت باشند و نام آن‌ها در نام شرکت قید نمی‌شود.

شرکت با مسئولیت محدود

رایج‌ترین انواع شرکت در امارات، شرکت با مسئولیت محدود است. برای ثبت این شرکت حتما باید یکی از شرکا اماراتی باشد و شرکت خارجی نمی‌تواند بیشتر از ۴۹ درصد سهام را شریک شود. در ثبت این کشور حداقل به دو نفر و حداکثر به پنجاه نفر شریک نیاز است.

برای راه‌اندازی این نوع شرکت در دبی، حداقل به ۳۰۰ هزار درهم یا ۸۲ هزار دلار امریکا، سرمایه نیاز دارید. زمانی که یک فرد خارجی شرکتی با مسئولیت محدود در امارات ثبت می‌کند، میتواند در تمام فعالیت‌های قانونی به‌جز فعالیت بانکی، بیمه و سرمایه‌گذاری در سهم‌های دیگر، فعالیت کند.

شرکت مدنی

هدف از راه‌اندازی این شرکت، پیشرفت متخصصان، پزشکان، مهندسان، وکیلان، حسابداران و..‌. در زمینه‌های مختلف است. این‌گونه شرکت‌ها برای انجام امور مختلف و مسائل حقوقی به نمایندگی خدمات محلی امارات متحده عربی نیاز دارند اما در مجموع در اختیار افراد حرفه‌ای قرار دارند.

شرکت سرمایه ‌گذاری‌ مشترک

این نوع شرکت که به‌عنوان کنسرسیوم نیز شناخته می‌شود، توسط دو یا چند شخص حقوقی راه‌اندازی می‌شود. ثبت شرکت از طریق سرمایه‌گذاری مشترک فقط با نام شخصی یکی از شرکا انجام می‌شود و این فرد باید تابعیت کشپر امارات را داشته‌باشد.

شرکت سهامی عام

راه‌اندازی شرکت سهامی عام، محدودی در تعداد سهام‌دار ندارد. این نوع شرکت باید حداقل ده موسس داشته‌باشد اما در صورتی که یک نهاد دولتی اماراتی در این شرکت سهم داشته‌باشد، به کمتر از ده موسس نیاز است. لازم است بدانید که حداقل تعداد مدیران این شرکت سه نفر و حداکثر ان دوازده نفر است که بیشتر ان‌ها باید اماراتی باشند. سرمایه لازم برای راه‌اندازی این شرکت ده میلیون درهم یا ۲۷۵ هزار دلار امریکا است که ۲۵ درصد این مبلغ در هنگام اشتراک پرداخت می‌شود و ۵۵ درصد سهم ان باید در اختیار عموم قرار گیرد.

در این نوع شرکت نیز‌ مانند مشارکت محدود، مسیولیت سهام‌داران به اندازه سهم ان‌ها است. در سرمایه‌گذاری سهام عاک، سهم‌ها حقوق مساوری دارند و در دفتر ثبت سهام ثبت می‌شوند. همچنین حداقل قیمت سهام در این شرکت، ارزش اسمی آن است.

اگر این شرکت زیان مالی زیادی داشته‌باشد، یعنی‌زمانی که پنجاه درصد سرمایه خود را از دست بدهد، لازم است هیئت مدیره مجمع عمومی برگزار کند. در این مجمع درباره ادامه فعالیت یا عدم فعالیت شرکت بحث می‌شود. در صورتی که این جلسه برگزار نشود، شریکان می‌توانند برای درخواست برچیدگی شرکت، به دادگاه مراجعه کنند.

شرکت‌ سهامی خاص

حداقل سرمایه لازم برای راه‌اندازی این شرکت، دو میلیون درهم است و شرکت باید حداقل سه سهام‌دار داشته‌باشد. در شرکت سهامی خاص، سهام به عموم عرضه نمی‌شود.

شعبه یا دفتر نمایندگی

هر شرکت داخلی یا خارجی می‌توانند شعبه و نمایندگی خود را در دبی ‌یا مناطق ‌آزاد امارات، راه‌اندازی‌کنند. رویه و الزامات راه‌اندازی شعبه و نمایندگی تقریبا یکسان است اما خدماتی که به شرکت مادر ارائه می‌دهند، متفاوت است.

شعبات، فعالیت تجاری‌ همسان با شرکت مادر را دارند اما نمی‌توانند محصوصلات شرکت مادر را وارد کنند؛ و نمایندگی‌ها تنها می‌توانند فعالیت شرکت مادر را بهبود ببخشند.

شرکت‌های GCC

شورای همکاری خلیج فارس یا GCC، اتحادیه سیاسی و اقتصادی کشورهای عربی هم‌مرز با خلیج فارس است. امارات محتحده عربی، عربستان سعودی، قطر، عمان، کویت و بحرین کشورهای عضو این سازمان هستند. درصورتی که در هرکدام از این کشورها، شرکتی داشته‌باشید، می‌توانید یک شعبه آن را در دبی ثبت کنید.

شرکت‌های منطقه آزاد

در کشور امارات حدود ۴۵ منطقه آزاد وجود دارد که نیمی از ان‌ها در دبی هستند. اگر‌ اقدام به ثبت شرکت در مناطق آزاد دبی کنید، می‌توانید مالکیت صددرصدی روی شرکت خود داشته‌باشید. این شرکت‌ها از‌ پرداخت اکثر مالیات‌ها معاف هستند. علاوه‌بر این، در‌چند منطقه آزاد دبی، شرکت‌ها از مالیات بر ارزش افزوده نیز‌ معاف هستند.

برای این شرکت‌های محدودیت‌های اندکی اعمال شده‌است. به‌عنوان مثال شرکت‌های مستقر در مناطق آزاد دبی، تنها مجاز به فعالیت در همان مطقه ازاد هستند و فعالیت‌های آن‌ها باید در چارچوب مجوز باشد.

شرکت‌های‌ برون مرزی

این شرکت‌ها برای تسهیل تجارت بین‌المللی تشکیل می‌شوند و خارج از محدوده قضایی، تجاری، محلی و سیستم‌های قانونی امارات هستند. همچنین این شرکت‌ها از‌ محدوده مالیات بر ارزش افزوده و گمرک امارات متحده عربی‌ نیز خارج هستند و نمی‌توانند در بازار محلی امارات فعالیت کنند.

اغلب شرکت‌های بازرگانی بین‌المللی، هلدینگ، خدمات مشاوره، سرمایه‌گذاران املاک و … در این دسته قرار‌ می‌گیرند. شرکت‌های‌برون مرزی نمی‌توانند برای اخذ ویزای کارکنان خود درخواست دهند اما کارمندان این شرکت‌ها می‌توانند حساب بانکی افتتاح کنند. امنیت بالا، صرفه‌جویی در‌ مالیات، بازگشت سود، مالکیت خارجی و… از‌ مزایای ثبت شرکت برون مرزی است.

برای ثبت شرکت در دبی چه مجوزهایی نیاز است؟

دپارتمان توسعه اقتصادی دبی سه نوع مجوز تجاری، مجوز صنعتی و مجوز حرفه‌ای را ارائه می‌دهد و سرمایه‌گذاران خارجی باید قبل از تصمیم‌گیری درباره نوع شرکت، دسته مجوز کسب و کار خود را انتخاب کنند.

مجوز تجاری برای شرکت‌هایی است که فعالیت تجاری مانند فروش دارند، مجوز صنعتی برای شرکت‌هایی است که فعالیت‌هایی مانند تولید و فراوری را دنبال می‌کنند و مجوز حرفه‌ای برای خدماتی مانند مشاوره اعمال می‌شود.

شرایط ثبت شرکت در دبی چیست؟

به‌عنوان اولین قدم برای راه‌اندازی شرکت در دبی، لازم است تا شرایط‌لازم برای ثبت شرکت در دبی‌ را فراهم کنید. از جمله این شرایط می‌توان به حداقل یک سهام‌دار و مدیر، مدرک تحصیلی‌ مرتبط و داشتن یک کفیل یا فرد بومی اماراتی اشاره کرد. پس از اینکه شرایط اولیه را مهیا کردید، لازم است فعالیت تجاری خود را انتخاب کنید.

فعالیت تجاری باید جزو شرکت‌هایی باشد که ذکر‌ کردیم. بعد از این مرحله باید تایید کتبی نام تجاری شرکت خود را از وزارت توسعه اقتصادی دریافت کنید و پس از آن می‌توانید مدارک خود را برای ثبت شرکت در دبی، ارسال نمایید.

لازم به ذکر است اگر شرکت خود را در‌منطقه آزاد امارات ثبت کنید، نیاز به کفیل نخواهید داشت و مدیریت کامل کسب‌و کار خود را در اختیار خواهید داشت.

برای ثبت شرکت در دبی چه مدارکی لازم است؟

برای ثبت شرکت در‌ دبی باید مدارک زیر را تهیه کنید:

  • فرم درخواست ثبت شرکت در دبی
  • طرح و ایده کسب و کار
  • کپی مجوز شرکت
  • پاسپورت سهام‌داران شرکت
  • مدارک احراز هویت
  • پاسپورت کفیل
  • عکس پرسنلی
  • اساسنامه شرکت
  • وکالت نامه داده‌شده به مدیر
  • نمونه امضای‌ مدیر
  • اطلاعات سرمایه سهام شرکت

مراحل ثبت شرکت در دبی

ثبت شرکت در دبی ۹ مرحله دارد که در ادامه آن‌ها را ذکر می‌کنیم:

  1. فعالیت تجاری خود را انتخاب کنید.
  2. شرکا و کفیل خود را انتخاب کنید.
  3. نوع شرکت خود را انتخاب کنید.
  4. نام شرکت را انتخاب‌کنید.
  5. به دبی سفر کنید و تاییدیه‌های اولیه را دریافت نمایید.
  6. یک مکان مناسب برای شرکت خود اجاره یا خریداری نمایید.
  7. هزینه‌های مربوط به ثبت شرکت را پرداخت نمایید.
  8. لایسنس یا مجوز شرکت را دریافت کنید.
  9. یک حساب بانکی باز کنید و فعالیت شرکت خود را آغاز کنید.

هزینه‌های ثبت شرکت در دبی چقدر است؟

هزینه‌های ثبت شرکت در دبی بستگی به نوع شرکت دارد و از ۱۱۷۰۰ درهم تا ۱۰ میلیون درهم، متفاوت است. ارزان‌ترین نوع ثبت شرکت در دبی، ثبت شرکت در منطقه آزاد است که ۱۱۷۰۰ درهم هزینه دارد. همچنین در فرایند ثبت شرکت، در هر مرحله حدود صد تا ده هزار‌ درهم هزینه دارد که کمترین آن مربوط به تاییدیه اولیه و بیشترین آن مربوط به هزینه لایسنس‌ است.

دریافت اقامت امارات از طریق ثبت شرکت در دبی

افراد می‌توانند از طریق ثبت شرکت در دبی، اقامت کشور امارات را بدست اورند. مدت اعتبار ویزای ثبت شرکت دو سال است و اگر افراد بیشتر از شش ماه خارج از امارات باشند، اقامت آن‌ها لغو می‌شود. افراد می‌توانند پس از پایان اعتبار دو ساله اقامت خود را تمدید کنند.

همچنین برای ثبت شرکت در دبی و اهذ اقامت از این طریق، شرایطی در نظر گرفته شده‌است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • سن متقاضی بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد.
  • متقاضی تمکن مالی برای تامین هزینه‌های ثبت شرکت را داشته‌باشد.
  • حضور شخص متقاضی به مدت ده الی دوازده روز برای روند ثبت شرکت، الزامی است.

مزایای ثبت شرکت در دبی

ثبت شرکت در دبی مزایا زیادی دارد. از‌جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امارات دومین اقتصاد بزرگ جهان عرب است.
  • دبی و ابوظبی، دو مرکز بزرگ مالی خاورمیانه هستند.
  • شرکت‌های ثبت شده در منطقه آزاد، معاف از مالیات هستند.
  • سیستم گزارشگری مالی این کشور ساده است.
  • صددرصد مالکیت خارجی شرکت برعهده صاحب شرکت است.
  • دولت امارات به جذب نیروی کار کمک می‌کند.
  • انبارها و کارخانجات فوق مدرن در این کشور وجود دارد.
  • امارات متحده بالاترین درآمد سرانه را در خاورمیانه دارد.
  • میزان جرم و جنایت در امارات بسیار پایین است.

معایب ثبت شرکت در امارات و دبی

در کنار تمام مزایای ثبت شرکت در دبی، معایبی هم وجود دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • طبق قوانین جدید امارات، شرکت‌های درون امارات و مناطق آزاد باید کارکنان محلی استخدام کنند.
  • روند ثبت شرکت به‌خاطر قوانین خاص هر منطقه، پیچیده و زمان‌بر است.
  • ثبت شرکت با مسئولیت محدود در دبی، ملزم به ۵۱ درصد سهام ملی امارات است و در نتیجه شرکت نمی‌تواند متعلق به فرد خارجی باشد.
  • هزینه‌های راه‌اندازی کسب و کار و ثبت شرکت در دبی بالا است.
  • شرکت‌های مناطق ازاد تنها می‌توانند در همان منطقه فعالیت کنند و مجاز به معامله در دیگر نقاط امارات نیستند.

سخن پایانی

در این پست از وبسایت ثبت امارات انواع شرکت‌هایی که می‌توانید در امارات ثبت کنید را معرفی کردیم و همچنین به بررسی نحوه ثبت شرکت در دبی و مزایا و معایب ان نیز پرداختیم.

امیدوارم مطالب ذکر شده برای شما مفید واقع شود. همچنین اگر قصد راه‌اندازی شرکت در دبی را دارید و می‌خواهید این کار را تخصصی و با کمترین دردسر انجام دهید، می‌توانید با مشاورین ثبت امارات در ارتباط باشید.

سوالات متداول      

خیر، از‌ طریق ثبت شرکت تنها می‌توانید اقامت دو ساله خود را تمدید کنید.

هزینه ثبت شرکت در‌ کشور امارات بین ۱۱۷۰۰ درهم تا ۱۰ میلیون درهم است.

مدارک لازم شامل فرم درخواست، پاسپورت، تاییدیه، مدارک شناسایی‌ و طرح تجاری‌ است.

فرایند ثبت شرکت در دبی حدود بین ۳۰ الی ۴۰ روز زمان می‌برد.

بهترین نوع شرکتی که می‌توانید در دبی‌ ثبت کنید، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت مدنی است.

دیدگاهتان را بنویسید